Marjolein in het klein

Marjolein in het klein

 


 • Dag lief mens, je bent nodig

  Dag lief mens, ik wil graag even met je praten. Ik wil zo graag je laten voelen wat ik voel, het verdriet over wat we onszelf en onze prachtige planeet aandoen. Niet omdat ik je een rot gevoel wil […]

 • Geen schutting, wel privacy

  Een van de redenen waarom mensen in een Tiny House willen wonen is het deel uitmaken van een community. Een buurtje waarin je een prettige balans hebt tussen privacy en samen delen. Waarin je je […]

 • Hallo herfst!

  Ik hou van de herfst. Ik hou van de geuren en van de kleuren. Van het steeds vroeger invallen van de avonden. Van het gezellig in huis maken door kaarsjes aan te steken. De eerste keer dat de […]

 • Kijktip: de duurzame troonrede

  Komende dinsdag 1 september is het ‘Duurzame dinsdag’. Op deze dag krijgen duurzame initiatieven de kans door te dringen in Den Haag en wordt er een koffertje met honderden duurzame […]

 • Boekentips voor mensen met een groen hart

  Ik had eigenlijk nog voor de vakantieperiode een nieuwe boekentips blog willen schrijven, maar het kwam er maar niet van. Dus nu maar na de vakantie. Ach, boeken lezen is altijd fijn en niet alleen […]

 • Tiny House events die je niet wilt missen!

  Verlang jij er ook zo naar om weer normaal naar bijeenkomsten en evenementen te kunnen gaan? Open dagen en andere Tiny House activiteiten zijn grotendeels afgelast dit jaar door de corona […]

 • Hella de Tiny House kat

  Vorige week is mijn kat Hella twaalf zomers jong geworden. Twaalf alweer! Ik heb Hella uit het dierenasiel opgehaald toen ze anderhalf jaar oud was, ze is dus al ruim tien jaar bij me. Onder de […]

 • Hoe kies je een groene energieleverancier?

  Ken je die reclame van Vattenfal? Ik hoorde hem afgelopen week weer voorbij komen op de radio. ‘We willen het verschil maken’. Of iets in die trant. Met dat soort leuzen kom je bij mij […]

 • Stop Ecocide

  Wat als de natuur een stem had? Wat als rivieren, oerwouden en dierenpopulaties mee konden beslissen in hun lot? Zouden we luisteren naar wat ze te vertellen hadden, de verhalen aanhoren over het […]

 • Doe het zelf vs. vakmanschap

  Je kunt zelf je Tiny House bouwen. Ook al heb je geen bouw ervaring. Er zijn al heel wat Tiny House bewoners die hebben bewezen dat het kan, ook in Nederland. Voor ieder onderdeel van het bouwproces […]