Marjolein in het klein

Marjolein in het klein

 


 • Tiny House interieur: de eettafel

  In mijn huidige Tiny House heb ik ervoor gekozen om geen eettafel in huis te hebben staan. Nou ja, ik heb er wel eentje, maar die zit verstopt in de zithoek. Ik kan hem tevoorschijn toveren wanneer […]

 • Tiny House verkocht

  Hallo lieve lezers, ik heb geweldig nieuws! Afgelopen week had ik een weekje vakantie, en die begon geweldig. Ik heb een koper gevonden voor mijn Tiny House! Dat betekent dat ik nu met volle […]

 • Belangrijk: meld je Tiny House initiatief aan!

  Hierbij doe ik namens stichting Tiny House Nederland een oproep aan alle Nederlandse Tiny House initiatiefgroepen: meld je alsjeblieft z.s.m. per e-mail aan via [email protected] Dit is […]

 • Avontuur is ook onzekerheid

  Het is tijd voor een eerlijk blog over onzekerheid denk ik. Want misschien denk je dat ik alle wind in de zeilen heb en moeiteloos door het leven fiets, maar geloof me, ook ik heb twijfels, angsten […]

 • Tiny Houses en de BENG

  Sinds 1 januari 2021 is de nieuwe BENG norm van toepassing waar alle nieuwbouw huizen aan moeten voldoen, ook Tiny Houses. De BENG is een berekening die voor een groot deel gaat over het garanderen […]

 • Tiny House te koop

  Na vijf jaar heerlijk gewoond te hebben in mijn unieke en sfeervolle Tiny House, biedt ik hem te koop aan. Niet omdat ik er niet meer prettig in woon, maar omdat ik een nieuw Tiny House ga laten […]

 • Een prachtig nieuw ontwerp

  Na mijn eerste ontwerp sessie met Menno is hij aan de slag gegaan met mijn wensenlijstje en suggesties voor de indeling. Op 31 mei hebben we drie mogelijke ontwerpen besproken,  waarvan ik er […]

 • De eerste Vlaamse cursusbijeenkomst!

  In december 2020 hebben Monique van Orden en ik een Vlaamse editie van onze online cursus ‘Jouw Tiny House – van droom naar realiteit’ gelanceerd. De Tiny House beweging groeit in […]

 • Na 5 jaar weer opnieuw op Tiny House avontuur

  Gisteren woonde ik precies vijf jaar in mijn Tiny House. Het lijkt veel langer geleden, dat mijn kleine huisje naar Alkmaar kwam en ik er in kon gaan wonen! Het lijkt wel een leven geleden, en een […]

 • Cursusbijeenkomst 19 juni: minimalisme!

  Volgende maand is het weer zover: de live cursusbijeenkomst van de online cursus ‘Jouw Tiny House – van droom naar realiteit’ gaat weer plaatsvinden. Dit keer is het thema: […]