Marjolein in het klein

Marjolein in het klein

 


 • Ik ga weer in een normaal huis wonen

  Hoe snel kunnen dingen veranderen. Had ik eerst nog het plan om mijn Tiny House naar mijn kaveltje in de Olstergaard te verhuizen, voortschrijdend inzicht heeft me doen beseffen dat een andere woning […]

 • Kleine klussen in een Tiny House

  Ik woon nu bijna vijf jaar in mijn Tiny House. Het nieuwe is er wel af, maar het bevalt nog steeds ontzettend goed. Het onderhoud van mijn huisje is tot nu toe minimaal geweest, maar na vijf jaar zie […]

 • Het belang van burgerinitiatieven

  Je weet waarschijnlijk dat ik een groot voorstander ben van Tiny House burgerinitiatieven. Van burgerinitiatieven in het algemeen overigens. Ik word heel blij van mensen die hun lot in eigen handen […]

 • VPRO Woonpioniers: stem je op mij?

  VPRO Tegenlicht vat in 2021 het woningtekort bij de horens en zoekt woonpioniers die versneld de wooncrisis uit willen. Wie draagt bij aan het creëren of bouwen van 1 miljoen betaalbare […]

 • Stapje voor stapje..

  .. ben ik op weg naar de Olstergaard. Het is me weer een heel avontuur! Vandaag vertel ik je graag wat over mijn vorderingen. Het is vaak een kwestie van wachten op anderen voor je de volgende stap […]

 • Lente! En droogte?

  Het voorjaar is begonnen, hoera! Terwijl ik lekker op de bank in mijn fijne zithoekje zit te schrijven zie ik buiten de zon vrolijk schijnen, en koolmeesjes druk heen en weer fladderen in mijn […]

 • De planning van je Tiny House project

  Je eigen Tiny droomhuis realiseren is een project van omvang, een heel avontuur waarbij je onderweg veel beslissingen moet nemen. Ik kan me voorstellen dat je je daar misschien een beetje zorgen over […]

 • Mijlpaaltjes

  Deze week ontving ik eindelijk het voorlopige koopcontract voor mijn kavel in de Olstergaard, hoezee! Weer een stap op weg naar mijn eigen, permanente woonplek en voor mij best wel een mijlpaaltje. […]

 • Tiny House masterclass en een nieuwe cursusbijeenkomst

  Vandaag heb ik nieuws over twee toffe online Tiny House events voor je: de Tiny House Masterclass van HetkanWel, en de nieuwe bijeenkomst van de online cursus ‘Jouw Tiny House – van droom […]

 • 9 maart: online meet-up Testlab nieuw bos en Tiny Houses

  Op dinsdag 9 maart is er een online meet-up in het kader van het Testlab Nieuwe Natuur en Klein Wonen. Deze online meet-up is gericht op het delen van inspiratie en kennis over de diverse […]