Marjolein in het klein

Marjolein in het klein

 


 • Water: het beste van twee werelden

  Ik heb ruim vijf jaar volledig off-grid gewoond. Dus ook zonder waterleiding. Op mijn kavel in de Olstergaard waar ik volgend jaar in mijn nieuwe Tiny House ga wonen, neem ik wel een waterleiding. Ik […]

 • Cursusbijeenkomst 18 december

  Op zaterdag 18 december hebben Monique en ik weer een cursusbijeenkomst georganiseerd voor alle cursisten van de online basiscursus “Jouw Tiny House – van droom naar realiteit’. De […]

 • De omgevingsvergunning is binnen!

  Woohooot en weer een mega mijlpaal! Gisteren ontving ik een dik pakket papier van de gemeente Olst-Wijhe: de omgevingsvergunning voor de bouw van mijn nieuwe Tiny House is verleend! Dat betekent dat […]

 • De reële prijs van een Tiny House

  Het valt me op dat sommige mensen een (hoe zeg ik dit vriendelijk) niet zo realistisch beeld hebben van de kosten van een Tiny House. Dat je er met pak ‘m beet € 25.000 wel bent. Nu ja, […]

 • Wie heeft er een plekje voor Adeleida?

  Dit is Adeleida en ik wil heel graag een oproep voor haar doen, want die verdient ze zo. Ze is namelijk echt een toppertje en ze zoekt een plekje voor haar Tiny House die ze zelf aan het bouwen is. […]

 • Een ontwerp bommetje droppen

  Net als je denkt dat je het ontwerp aardig klaar hebt: hoppa, daar dropt je interieur ontwerper even een bommetje en gooit alles op zijn kop. Hahaha maar op een hele goede manier hoor! Ik heb Dennis […]

 • Wat is circulair bouwen nu eigenlijk?

  Soms lijkt het wel hét nieuwe modewoord in de bouw: circulair bouwen. De Olstergaard, de nieuwe wijk waar ik volgend jaar ga wonen, is natuur inclusief en circulair. Er wordt dus van de […]

 • Op weg naar Olst

  Vandaag wordt de omgevingsvergunning voor mijn nieuwe Tiny House aangevraagd, woohoo! Dat had nog heel wat voeten in de aarde. Met name het komen tot een kloppende BENG en MPG berekening was een hele […]

 • 1001 keuzes

  Een Tiny House laten bouwen is dan misschien een stuk beter behapbaar dan een villa, het neemt niet weg dat je nog steeds een heleboel keuzes moet maken. Over van alles en nog wat, 1001 keuzes van […]

 • De keuken: het hart van mijn nieuwe huis

  Ieder huis heeft een hart. Zo’n plek waar mensen zich automatisch graag ophouden, waar het goed voelt, waar het leeft. Welke plek dat is hangt af van de bewoners, al denk ik dat sommige huizen […]