Marjolein in het klein

Marjolein in het klein

 


 • Lieve pappa

  Op zondagochtend in alle vroegte is mijn lieve vader op 72 jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand. Komende vrijdag gaan we afscheid van hem nemen met familie en vrienden. Ik mis hem […]

 • Woon je al in een Tiny House?

   In november 2017 gaven Monique van Orden en ik onze allereerste workshop ‘Realiseer je eigen Tiny House’. We hadden een zaaltje afgehuurd in Utrecht waarin we met twintig cursisten […]

 • Hoe kun je een Tiny House financieren

  De aandacht voor Tiny Houses groeit gestaag door en steeds meer mensen besluiten voor deze woonvorm te gaan. Een van de uitdagingen die ze tegenkomen is de financiering van hun kleine droomhuisje. […]

 • Hoe komen we beter uit deze perfecte storm

  Er zijn zulke enorme misstanden gaande, dat ik heen en weer geslingerd word tussen twee ‘mindsets’. Een deel van mij voelt het als mijn plicht om me goed te informeren over deze […]

 • Groene hotspots in Alkmaar

  Er zijn verscheidene dingen waarvan ik hoop dat we die meenemen uit deze woelige tijden. Minder vliegen is er een, de steun aan kleine lokale ondernemers is een andere. ‘Support your […]

 • Zonwering in een Tiny House

  Bij het ontwerp van een Tiny House wordt er vaak goed nagedacht aan de verwarming van het huis. Hoe het huis koel gehouden kan worden, wordt nog wel eens vergeten. Terwijl dit minstens zo belangrijk […]

 • Blije bijen bloemenmix aanbieding

  Ergens in maart heb ik mijn eigen Blije bijen bloemenmix gezaaid in een paar van mijn moestuin bakken. Ik wist niet zo goed wat ik er verder nog in wilde zetten, dus heb ik ruim gezaaid. Als een […]

 • Tiny House biedt kijk op natuur

  Een van de fijne dingen die het wonen in mijn Tiny House zo prettig maakt is dat ik overal in huis ramen heb waardoor ik naar het omringende groen kan kijken. Dat maakt het meteen ook geen enkel […]

 • Oproep: meer ruimte voor burgerinitiatieven woningmarkt

  Dit bericht publiceer ik namens stichting Tiny House Nederland. De afgelopen dagen hebben we met een groep kartrekkers van organisaties rond burgerinitiatieven op de woningmarkt een brief aan de […]

 • Wat zou ik anders gedaan hebben?

  Het is denk ik de meest gestelde vraag die ik ooit heb gehoord als mensen mijn Tiny House bezoeken of naar een van mijn lezingen komen: ‘wat zou je nu anders doen als je je huisje opnieuw zou […]