Twitter verbiedt alle links naar video sharing platform BitChute

0

Twitter heeft alle links naar de videodeelsite BitChute verbannen, in een ander hardhandig optreden van Big Tech tegen alternatieve technologiebedrijven.
BitChute dient als een alternatief platform voor YouTube, waar videomakers hun video’s kunnen uploaden zonder zich zorgen te hoeven maken over censuur. Dit kan BitChute echter natuurlijk niet beschermen tegen de-platformvorming van Big Tech-sites, zoals Twitter.

“Het lijkt alsof Twitter begonnen is met het blokkeren van alle tweets die BitChute-video’s bevatten”, twitterde het officiële BitChute-account op vrijdagochtend en moedigde Twitter-gebruikers aan om te proberen een tweet te posten met een link naar hun site.

“In slechts 5 maanden tijd heeft BitChute zijn maandelijkse verkeer verdubbeld van 15 miljoen maandelijkse bezoekers naar 30 miljoen maandelijkse bezoekers”, vervolgde het account. “Ondanks alle obstakels die Silicon Valley op onze weg heeft geplaatst, zijn we blijven groeien en zullen we blijven groeien.”

“Laat de autoritairen niet winnen”, voegden ze eraan toe.

Veel Twitter-gebruikers gingen vervolgens verder met het posten van voorbeelden, waaronder de onafhankelijke verslaggever Tim Pool. Wanneer gebruikers een BitChute-link probeerden te plaatsen, kregen ze een foutmelding te zien waarin werd beweerd dat “er iets misging, maar maak je geen zorgen – laten we het nog een keer proberen.”

Soms verschijnt er ook een ander bericht dat Twitter het verzoek niet kan voltooien “omdat deze link door Twitter of onze partners als mogelijk schadelijk is aangemerkt”.

De censuur is ook niet beperkt tot nieuwe links. Eerder getweete BitChute-links hebben nu een waarschuwing dat de link mogelijk ‘onveilig’ is. De mogelijke redenen die worden genoemd, zijn onder meer “kwaadaardige links die persoonlijke informatie kunnen stelen; spamlinks die mensen misleiden of hun ervaring verstoren; gewelddadige of misleidende inhoud die tot werkelijke schade kan leiden. ”

Darren Beattie, een voormalig speechschrijver van president Trump, zei dat wat Twitter had gedaan neerkomt op een “Chinese firewall” op BitChute. “Daadwerkelijke informatie wordt een luxe in het zogenaamde‘ informatietijdperk ’,’ vervolgde Beattie. “De corrupte heersende klasse moest het vrije en open internet afsluiten. Ze hadden geen andere keuze. ”

Twitter moet nog reageren op verzoeken van BitChute over waarom de links worden geblokkeerd. Dit verhaal wordt bijgewerkt als er commentaar is.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

Doneer met sofort Doneer met Bancontact Doneer met iDeal Doneer met credit card


About Author

Comments are closed.