MINISTERIE VAN WAARHEID: TRUMP PAC VERBANNEN DOOR FACEBOOK VAN RECLAME WEGENS HERHAALDE VALSE POSTS

0

Facebook heeft de pro-Trump Republikeinse PAC “The Committee to Defend the President” verbannen van reclame, nadat de PAC herhaaldelijk inhoud heeft gepost die door externe factcheckers als vals is aangemerkt.

“Als gevolg van het feit dat de Commissie ter verdediging van de president herhaaldelijk inhoud deelt die door externe factcheckers als vals wordt beschouwd, zullen ze gedurende een bepaalde periode niet mogen adverteren op ons platform”, zei Facebook-woordvoerder Andy Stone donderdag. .

Via Reuters:

Het bedrijf weigerde te specificeren hoe lang het reclameverbod was of welke berichten hiertoe aanleiding gaven.

Advertenties en berichten van politici zijn niet onderworpen aan feitencontrole op Facebook, een beleid dat de aandacht van wetgevers heeft getrokken, maar inhoud van politieke groeperingen zoals PAC’s kan op feiten worden gecontroleerd.

Op de Facebook-pagina van de commissie, die bijna 1 miljoen ‘vind-ik-leuks’ heeft, zijn sinds begin juli vier ‘valse’ of ‘gedeeltelijk valse’ labels voor het controleren van feiten aan de inhoud toegevoegd.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

Doneer met sofort Doneer met Bancontact Doneer met iDeal Doneer met credit card


About Author

Comments are closed.