Heeft u ook zo genoeg van de censuur van Big Tech? Dan moet u dit even lezen!

0

We schrijven al een tijdje over hoe de social media platformen van big tech manipuleren en censureren wat u mag zien, lezen, horen en als het even kan mag denken! Verwijderde berichten, gebande gebruikers, verwijderde groepen, schaduw bans, corrupte fact-checks en de lijst gaat maar door. Inmiddels spreken we al niet meer van incidenten maar van regelrechte zuiveringsacties op platformen als Twitter, Facebook en Youtube om er maar even de drie grootste te noemen.

Dat bovenstaande ons een doorn in het oog is mag duidelijk zijn maar tot nu toe konden we weinig meer doen dan u verwijzen naar alternatieve media als Telegram en Parler om toch toegang te krijgen en te houden tot ongecensureerde content met name aangedragen door de alternatieve media. Tot nu toe…

URUBIN SOCIAL staat in Alpha modus!

Ja, dat leest u goed, ons eigen Nederlandse social netwerk platform bedoeld voor Nederland en België staat live en is klaar om nieuwe leden op te nemen. In feite gingen er al meer dan 230 leden u voor!

Zoals gezegd bevindt het platform zich in de alpha testfase. Dat wil zeggen het is volledig functioneel, maar we zijn nog volop op zoek naar eventuele bugs, werken Nederandse vertalingen nog steeds bij en voegen we vrijwel dagelijks nieuwe functionaliteiten toe. Ter illustratie: Vandaag hebben we naast 34 nieuwe leden begroeten ook de deel en zoek functionaliteiten toegevoegd wat het platform een volwaardig alternatief maakt ten opzichte  van platformen als Facebook, MeWe en dergelijke social media websites maar dan volledig in het Nederlands, gemaakt door Nederlanders voor Nederlanders en Belgen. Wellicht bouwen we later nog een interntaionale versie maar we vonden dat Nederland wel een groot nationaal platform kon gebruiken 🙂

Wat we wel doen

We bieden een gratis social netwerk platform vergelijkbaar met Facebook in termen van functionaliteit, waar u berichten kunt plaatsen, groepen kunt maken en beheren en vrienden kunt maken en bestaande vriendschappen onderhouden.

Wat we niet doen

Wat we niet doen is censureren. Dat is echt onze eerste en hoogste prioriteit. We bannen geen gebruikers om wat ze plaatsen tenzij het tegen wetgeving in gaat(Ter illustratie; een tutorial over hoe een bom te maken zullen we wel degelijk verwijderen). We schaduw bannen niet, we doen geen fact-chekcs, want dat is niet onze plaats en we draaien ook geen algoritmes om te manipuleren wat u te zien krijgt.

Ook doen we niets met uw data. We verzamelen het niet, we verkopen het niet en we gebruiken het ook zelf niet om u advertenties of wat dan ook te tonen. We hebben de ambitie om het eerste volledig “community driven social netwerk” te worden(Waarover verderop in dit artikel meer). Kortom, we vragen bij registratie de hoogst noodzakelijke informatie als Uw naam(Mag een pseudoniem zijn) uw email zodat we contact met u kunnen krijgen indien nodig(Bijvoorbeeld voor een wachtwoord reset). De geboortedatum omdat het een wettelijke verplichting is en dat was het wel.

Het eerste volledig community driven social netwerk

We willen het eerste Het eerste volledig community driven social netwerk worden, maar wat betekend dat precies? Eigenlijk exact wat het zegt: We willen een social netwerk dat volledig door de gemeenschap op het platform wordt gedragen. Daarom gaan we geen advertenties voeren op Urubin, we gaan niet in de data handel, maar we gaan het mogelijk maken voor leden om ons te steunen met donaties, we gaan abonnementen aanbieden en we gaan merchandise zoals shirts, caps en meer aanbieden in een shop. We rekenen erop dat gebruikers van ons platform waarderen op een platform te zijn waar er

  1. Naar ze wordt geluisterd
  2. Waar voor support met echte mensen kan worden gecommuniceerd
  3. Echt geen censuur wordt toegepast
  4. Waar data veilig is en privacy is gegarandeerd

Met andere woorden het platform is gemaakt door ons maar voor de leden en die leden bepalen het lot van het platform. Ik heb geen enkele ambitie om mijn naam te veranderen in Everwijn Zuckerberg de tweede, ik hoef niet zo nodig een “speler” te zijn, ik wil eerlijke social media net als u en meen het op deze manier mogelijk te kunnen maken. Of me dat lukt? Dat bepaald u! Gaat u met me mee in dit avontuur? Helpt u om Urubin groot te maken en te laten groeien als platform. Ik hoop en denk van wel!

Klaar om een kijkje te nemen? Klik dan hier om Urubin te bezoeken!

Tot slot…

U begrijpt dat om bovenstaande te kunnen blijven doen we wel enigszins een vorm van inkomsten zullen moeten genereren.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

 

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

Doneer met sofort Doneer met Bancontact Doneer met iDeal Doneer met credit card


About Author

Comments are closed.