We zijn nu meer dan ooit nodig

0

En met “we” bedoel ik u, mij en iedereen die dit leest. Ik heb het natuurlijk over de censuur en onderdrukking die zowel online als in het echte leven schrikbarende vormen aan begint te nemen.

Online wisten we natuurlijk al een hele tijd dat wat we te zien kregen middels zoekresultaten van Google, zwaar gemanipuleerd waren en we resultaten bekeken waarvan deze Tech gigant wilde dat we ze zagen en andere niet welgevallige content was weggedrukt zover in de resultaten dat we ze nooit te zien zouden krijgen tenzij we specifiek wisten waar we naar zochten.

Dat ook de grote social media platformen daar aan meedoen, mag ook algemeen bekend beschouwd worden. Iedereen weet inmiddels wel dat ook Facebook bepaald wat je wel en niet te zien krijgt door middel van algoritmes die de resultaten manipuleren zodat de gebruikers van het platform exact datgene te zien krijgen wat men wil dat ze zien. Niet welgevallige content wordt weggehaald, verspreiders van dergelijke content krijgen een ban of een schaduwban en dat zijn nog maar een paar van de lange lijst met middelen die de Tech giganten inzetten om zich te verzekeren dat de slapende massa niet door hun bubbel prikt en ontsnapt aan de controle die dergelijke manipulatie met zich meebrengt.

Het werd vakkundig gedaan en nog dermate verhuld dat de meeste gebruikers het negeerden. Het raakte immers niet de posts en commentaren van hun eveneens nog slapende vriendenlijst. De favoriete honden en katten filmpjes kwamen nog gewoon ongehinderd binnen dus het leven was goed…

En toen verscheen het Corona virus ten tonele en werd alles pijnlijk duidelijk.

Toen de contouren van de “Pandemie” zichtbaar werden, werden meer en meer mensen geconfronteerd met het echte gezicht van de Tech giganten. Google censureerde de zoekresultaten zodat alleen wat organisaties als de WHO en voor Nederland het RIVM werden getoond en informatie van bronnen die gedachteloos wat deze organisaties de wereld in slingeren nablaten. Dat kwam uiteraard neer op de standaard mainstream media bronnen. De rest werd of zover naar beneden in de zoekresultaten gedrukt dat het net zo goed verwijderd had kunnen zijn en de social media sites gingen zelfs nog veel verder. Het ergste voorbeeld hiervan is Youtube(eveneens eigendom van Google) waar zelfs het woord Corona, of Covid in de mond nemen grond was voor verwijdering van de video in kwestie. Facebook en Twitter volgden Google’s voorbeeld en verwijderden alles wat niet de verhaaltjes van de WHO en co ondersteunde. Verspreiders kregen een ban(Zo ben ik net weer vrij van een 24 uurs Facebook blokkade omdat ik 100% correcte informatie durfde te posten die afweek van het officiële sprookje).

Positieve bijwerking van bovenstaande is wel dat hierdoor steeds meer mensen hun bubbel doorprikken en beginnen te zien dat zaken vele malen erger zijn dan ze dachten en dat het negeren van de censuur geen optie (meer) is. Steeds meer mensen realiseren zich dat als we niet ingrijpen die dystopische toekomst waarover we vaak lezen in de boeken van Orwell vlak om de hoek op ons ligt te wachten. Dit zullen er alleen maar meer worden nu in de Verenigde Staten de verkiezingen naderen en Big Tech alles uit de kast trekt om conservatieven de mond te snoeren en vooral deze af te sluiten van hun achterban. Alles om te voorkomen dat Donald Trump opnieuw verkozen wordt.

Meer en meer conservatieve stemmen worden verwijderd van Twitter, Facebook en vooral Reddit en we zien dat deze verbannen personen trekken naar alternatieven zoals Parler, Telegram en andere social media niet gecontroleerd door Big Tech en ze nemen hun volgers met zich mee, zoals we konden zien bij Parler die er op een dag 1 miljoen gebruikers bij kreeg na de zoveelste “Twitter zuivering” en Bitchute groeit als kool door iedereen die er dagelijks bij Youtube wordt uitgegooid. We kunnen met zekerheid zeggen dat mensen nu in versneld tempo wakker worden en daadwerkelijk zien wat er gebeurd.

De onderdrukking sijpelt door in het echte leven

Met de komst van Covid-19 en de daarop volgende vrijwel wereldwijde lockdown begint ook het ware gezicht van de diverse overheden in de wereld duidelijk te worden. Nu mensen zich beginnen te roeren en het officiële verhaaltje van de overheid niet meer slikken wordt de onderdrukking duidelijk.

We zagen 14.000 man/vrouw op de dam tegen racisme waarbij niet werd ingegrepen(En weken erna niet resulteerde in meer besmettingen ondanks dat de 1,5 meter regel met voeten werd getreden)  en we zagen de ME hardhandig ingrijpen bij een vreedzame betoging op het Malieveld tegen de corona maatregelen. U ziet het ook hier wordt het meten met twee maten pijnlijk zichtbaar en is het recht tot demonstreren een farce geworden. Het is een recht dat alleen geldt als de overheid het met uw punten eens is.

De gebeten hond

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media in deze wederom de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

In een tijd waarin door de corona “pandemie” de online advertentiemarkt volledig is ingestort hebben alternatieve media het al moeilijk genoeg om te overleven, en nu wordt het ze ook nog vrijwel onmogelijk gemaakt hun lezers te bereiken, laat staan nieuwe lezers aan te trekken. Vergelijk dat met de mainstream media met gigantische budgetten voor advertentiecampagnes, en een open deur op alle Big Tech social media platformen en u begrijpt dat het een zeer oneerlijke strijd is die we moeten voeren

Daarom zijn platformen zoals de onze op dit moment harder nodig dan ooit tevoren

Websites zoals de onze zijn nu harder nodig dan ooit om ervoor te zorgen dat de content van de Nederlandse alternatieve media bij de lezers terecht komt. Dat zijn immers de doelstellingen van NuWij: de spotlights richten op de alternatieve media, de alternatieven voor Big Tech social media en het aan de kaak(Blijven) stellen van de censuur die de grote platformen plegen om zo de gebruikers van deze platformen wakker te schudden omtrent hoe(erg) ze worden gemanipuleerd.

Waar we zien dat Amerikaanse outlets overstappen op Parler, ontbreekt er een echt goed Nederlands alternatief. Daarom zijn wij bezig met de aanbouw van een op Mastodon software gebaseerd Twitter alternatief speciaal voor alternatieve media, waar ze zeker kunnen zijn dat ze niet worden gecensureerd, verbannen of anderszins beknot in wat ze doen en met maximale reikwijdte om hun doelgroep(en) te bereiken en waar die doelgroepen zelf ook ongecensureerd kunnen posten zonder angst voor represailles in de vorm van een ban, schaduwban of andere vorm van informatie onderdrukking.

Dat kunnen wij echter niet alleen, we hebben uw hulp nodig

Het bouwen van een dergelijk platform hebben we al gedekt. De komende weken zal dit platform het levenslicht gaan zien. Wat we nodig hebben zijn de middelen om het draaiende te houden omdat een social media platform erg duur is in termen van hosting, bandbreedte en vooral beveiliging. Daarom is dit artikel de uitleg en de aftrap van een donatiecampagne of crowdfund actie zo u wil om dit mogelijk te maken. Via onze speciaal daarvoor opgezette Bunq rekening kunt u doneren via iDeal, Sofort, Bancontact en Creditcard. Mocht u liever PayPal gebruiken kan dat via onderstaande PayPal donatie knop:


Indien u net als wij het belangrijk vind om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

Doneer met sofort Doneer met Bancontact Doneer met iDeal Doneer met credit card


About Author

Comments are closed.