Aardbeving op sociale media: Parler verwelkomt 1.000.000 nieuwe gebruikers

0

The Western Journal meldt dat er een doorbraak is geweest in de neklem van Facebook, Twitter en andere Big Tech sociale media op de bevolking. De laatste paar jaar zijn deze grote netwerken sluipende censoren geworden, waardoor bekende maar meer ‘marginale’ conservatieven en hun nieuwssites niet meer konden worden gedeeld en verspreid. Nu, met Twitter en de recente verboden (of waarschuwingen) van Google er opnieuw vrij prominente conservatieve of alternatieve nieuwssites zoals ZeroHedge, de Federalist en Carpe Donktum worden gecensureerd, lijkt het erop dat een omslagpunt is bereikt, met alternatieve sociale media die Parler een miljoen nieuwe gebruikers in slechts een week opleverde.

De Big Tech-bedrijven staan ​​bekend om het censureren, verbieden, blokkeren en zelfs verwijderen van de accounts en activiteiten van conservatieve of anderszins intellectueel eerlijke individuen en organisaties. Voorbeelden hiervan zijn: Laura Loomer, Robert Stacy McCain, Milo Yiannopoulos, Richard Spencer, Roger Stone, James Allsup, Candace Owens, Alex Jones en zijn site InfoWars, James Woods, een zeer conservatieve acteur, Lindsay Shepherd, zijn allemaal verboden, verbannen of tijdelijk afgesloten geweest op Twitter voor het plaatsen van conservatieve meningen die Twitter niet leuk vindt. veel van deze mensen zijn ook uitgeschakeld of verbannen op Facebook. Steve Turley heeft blijkbaar last van deplatforming op YouTube. The Duran is periodiek gesloten en Yours Truly zat onlangs een 24 uurs blokkade uit van het plaatsen op Facebook voor de zoveelste  keer.

Het Western Journal-stuk, geschreven door Christine Favocci, heeft een aantal zeer interessante dingen te zeggen:

Twitter staat steeds meer vijandig tegenover conservatieven en hun standpunten, maar gebruikers hebben een toevluchtsoord gevonden op Parler, een snelgroeiend conservatief alternatief voor het populaire sociale mediaplatform.

Volgens de mede-oprichter en CEO van het bedrijf, John Matze Jr., kreeg Parler nog eens 1 miljoen gebruikers sinds de tijd dat Twitter vorige week twee populaire conservatieven verbande, wat in feite het aantal gebruikers van de app verdubbelde.

“Onze belangrijkste focus is vrije meningsuiting – het idee dat er geen politieke censuur is”, vertelde Matze maandag aan Stuart Varney over Fox Business.

“Het is een dorpsplein waar mensen samen kunnen komen en gesprekken kunnen voeren, of het nu over politiek gaat, over hun hobby’s of wat het ook mag zijn, maar zonder het idee dat iemand over je schouder meekijkt:‘ Is dat een politiek correcte kijk of niet? Is dat degene die je zou moeten hebben? ’’, Zei Matze.

“We willen dat eigenlijk gewoon doen met behoud van het recht op privacy van mensen”, zei Matze, met de belofte dat zijn bedrijf geen persoonlijke gegevens verkoopt.

Hij zei ook dat de nieuwe gebruikers ‘voornamelijk conservatieven’ waren, samen met een aantal jonge, linkse Black Lives Matter-demonstranten ‘die eigenlijk ruzie hebben gemaakt met de conservatieven die zich aansluiten.’

“Dus het lijkt erop dat het een grote beweging is,” zei Matze.

Hoewel Matze zei dat het bedrijf veel fatsoenlijke normen heeft die vergelijkbaar zijn met ‘dagtelevisie’ of acceptabel openbaar gedrag, censureert het platform geen standpunten.

“Het maakt ons politiek niet echt uit wat mensen denken; we willen gewoon dat mensen op een hartelijke, vriendelijke manier een discussie voeren zoals je zou hebben op een dorpsplein en dat is het – deel informatie en communiceer met elkaar. ”

“We geven niets om uw politieke opvattingen, we moedigen mensen aan om te debatteren.”

Veel vooraanstaande Republikeinse politici zoals Kentucky Sen. Rand Paul, Texas Sen. Ted Cruz en Florida Rep. Matt Gaetz hebben zich bij het platform aangesloten.
Parler telt volgens Forbes ook de zoon van president Donald Trump, Eric en zijn vrouw, evenals de presidentiële herverkiezingscampagne van Trump 2020 als gebruikers.

Terwijl velen nog steeds hun Twitter-accounts onderhouden, gebruikte Gaetz het platform om de verhuizing uit te leggen en zijn volgers naar Parler aan te moedigen.

‘Ik zit op @parler_app. Volg me nu! @RepMattGaetz ”, twitterde hij.

“Technologiebedrijven mogen hun duim niet op de weegschaal zetten en de spraak in ons land niet hervormen. Kenmerken van de technologie moeten voor iedereen gelden, ongeacht het standpunt. ”

Hoewel de ongeveer 330 miljoen die Twitter elke maand gebruiken, de cijfers van Parler doen afnemen, is de verschuiving een belletje voor de mensen aan de rechterkant die de liberale voorkeur van Twitter beu zijn.
Vorige maand duwde president Donald Trump officieel terug en vaardigde een uitvoerend bevel uit om de bescherming die Twitter en andere sociale media genieten als platform te verwijderen, ondanks hun redactionele beslissingen die standpunten censureren.

Twitter heeft zelfs een aantal tweets van de president gemarkeerd, waaronder beschuldigingen als ‘beledigend gedrag’ vanwege zijn krachtige taal tegen de demonstranten die het overnamen en een deel van Seattle afsloten dat bekend staat als CHOP, dat sindsdien een broeinest van geweld is geworden.

Maar de recente toestroom van nieuwe Parler-gebruikers leek voornamelijk samen te vallen met de recente flagrante voorbeelden van de redactionele vooringenomenheid van Twitter.

Dinsdag heeft Twitter het account Carpe Donktum, beheerd door Logan Cook, permanent verbannen vanwege vermeende auteursrechtschending met betrekking tot een parodievideo. Parodie wordt grotendeels beschermd tegen auteursrechtelijke bescherming onder de wetten voor vrije meningsuiting.

Trump heeft de memes en parodieën van Cook vaak geretweet, inclusief de video die ertoe leidde dat hij werd verbannen.

De video spoorde CNN aan vanwege zijn vooroordelen in de media met behulp van een clip van een zwarte peuter en een witte peuter, die in het echte leven vrienden zijn, om te laten zien hoe het netwerk infographics zou gebruiken om een ​​hartverwarmend verhaal om te zetten in een controversieel, racistisch verhaal, volgens Fox nieuws.

Twitter heeft onlangs ook het account van de National Pulse-hoofdredacteur Raheem Kassam vergrendeld voor het delen van een video van drie blanke mensen die worden doodgestoken tijdens een Black Lives Matter-protest in het VK.

Het sociale mediabedrijf haalde standaarden aan die de dood van een persoon uitbeelden.

“Om de een of andere reden,” vertelde de conservatieve redacteur aan The National Pulse, “blijft de dood van [George] Floyd op Twitter maar de dood van drie blanke mannen door toedoen van een Libische asielzoeker moet naar beneden komen? Mensen kunnen hun eigen conclusies trekken. ‘

Cook had honderdduizenden volgers met wie hij niet langer op de site kon communiceren.

Het goede nieuws is dat Parler, opgericht in 2018, het perfecte alternatief biedt voor de vooringenomenheid op sociale media die Twitter doordringt.

Een simpele download van de app via Google Play of Apple is een toegangspoort tot echte vrije meningsuiting voor conservatieven.

Ondertussen zou de Goliath Twitter kennis moeten nemen van het kleine maar machtige sociale mediabedrijf dat een schadelijk schot tussen zijn ogen wil richten.

Dit lijkt ook goed te worden bevestigd vanuit Facebook-land, met een undercovervideo van Project Veritas hieronder.

Nog een Facebook Insider met details over politieke censuur; Huidige HR-manager ‘Niemand heeft de rug van de blanke man’

Ik kwam ongeveer tien dagen geleden bij Parler, na het verwijderen van een groep van Facebook genaamd Trump Train 2020 Red Wave, laten we 10 miljoen leden krijgen, wat gebeurde op 25-26 juni 2020. Deze groep was uitgegroeid tot meer dan 800.000 leden die extreem enthousiaste Trump-supporters waren . Ze steunden onze stukken op The Duran enorm, alleen om zonder waarschuwing en zonder uitleg te worden verwijderd. De groep herstelt zich nu onder de naam Trump Train 2020 Red Wave, laten we 1 miljoen leden krijgen, maar het heeft nu slechts 24.500 leden. Zoals we in dit stuk hebben gemeld, lijkt de strategie van Big Tech conservatieve activiteiten te verstoren en te isoleren door het voor mensen onmogelijk te maken om samen te komen en te organiseren. Elkaars bestaan ​​kennen is krachtig en de ministers van Propaganda op kasteel Zuckerberg wisten precies waar ze moesten toeslaan.

Ze rekenden echter niet op hun acties die de explosieve groei van een nieuw netwerk stimuleerden – een netwerk dat ze niet kunnen aanraken.

Een beetje zoals hoe de peilingen al die Trump-kiezers vóór 2016 niet konden vinden. Men kan hopen …

Bronnen:

THE DURAN

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

Doneer met sofort Doneer met Bancontact Doneer met iDeal Doneer met credit card


About Author

Comments are closed.