Microsoft geeft toe dat Bing de zoekresultaten censureert, zegt dat het noodzakelijk is om “gelijkheid” te promoten

0

Zoals de meeste grote bedrijven de afgelopen weken hebben gedaan, is Microsoft naar buiten gekomen om de dood van George Floyd te veroordelen en grote bedrijfswijzigingen te beloven om “systemisch racisme” aan te pakken. En tussen de regels van deze belofte door lezen is een bekentenis dat de zoekresultaten van Bing worden gewijzigd om “het verschil te helpen maken dat we in de wereld willen zien”.

In een e-mail aan werknemers van het bedrijf vertelde Satya Nadella, CEO van Microsoft, hoe zijn bedrijf ‘actie moet ondernemen’ om ‘onrecht in de wereld’ op te lossen. Hij bracht het ‘racisme, vooringenomenheid en geweld’ naar voren waarvan hij gelooft dat het wordt ervaren door de ‘zwarte en Afro-Amerikaanse gemeenschap’, en voegde eraan toe dat ‘het tijd is dat we in alle arena’s optreden’.

Deze e-mail, die vrij lang is, blaasde op typische zakelijke wijze door over hoeveel ‘diepe pijn onze gemeenschappen voelen’, hoe Nadella zelf persoonlijk ‘mijn reis van begrip en empathie moet voortzetten’ en hoe de Microsoft-onderneming dit nodig heeft ‘Naar binnen kijken’ en ‘onze organisatie onderzoeken’.

Hoewel de Bing-zoekmachine niet specifiek in deze e-mail wordt genoemd, noemde Nadella wel “technologische verschuivingen” die moeten plaatsvinden om “de kloof te overbruggen tussen de cultuur die we omarmen en onze dagelijkse ervaring.” En hij benadrukte hoe “we meer moeten doen en het sneller moeten doen”.

Als onderdeel van het plan van Microsoft om ‘iedereen op de planeet’ in staat te stellen, zal het bedrijf zijn ‘platform en middelen’ gebruiken om ‘systemische ongelijkheden in onze gemeenschappen en in de samenleving in het algemeen’ aan te pakken. Dit omvat het gebruik van de “technologie” van Microsoft, waaronder Bing, om “een rechtvaardiger strafrechtsysteem” te creëren.

Aangezien Bing al is blootgesteld aan het veranderen van haar zoekresultaten in opdracht van het communistische China, is het nauwelijks een voorstelling om te bedenken dat hetzelfde gebeurt in het belang van het bevorderen van “gelijkheid”.

Luister hieronder naar The Health Ranger terwijl Mike Adams, de Health Ranger, met Laura Loomer praat over hoe en waarom Big Tech-platforms zoals Bing moeten worden verslagen:

Microsoft schenkt $ 1,5 miljoen aan zes anti-blanke ‘community organising’-groepen

Naast de financiering van een zogenaamd Criminal Justice Reform Initiative, heeft Microsoft aangekondigd dat het $ 1,5 miljoen doneert aan zes verschillende ‘gemeenschapsorganiserende’ groepen die, bij nader inzien, allemaal zwarte mensen steunen en anti-blanke gevoelens opdringen.

De Black Lives Matter Foundation, Equal Justice Initiative, Innocence Project, The Leadership Conference, Minnesota Freedom Fund en NAACP Legal Defense & Education Fund ontvangen allemaal $ 250.000 per stuk, complimenten van Microsoft, samen met een bedrijfsmatch van alle werknemersbijdragen.

“Samen hebben we dankzij uw donatie en de match van het bedrijf sinds 2015 meer dan $ 15 miljoen gedoneerd aan burgerrechten, sociale actie en belangenbehartigende non-profitorganisaties,” kondigde Nadella trots aan.

Wat Bing betreft, deze en alle andere Microsoft-producten zullen “de waarden van ons bedrijf weerspiegelen en rechtstreeks worden geïnformeerd door de behoeften van de zwarte en Afro-Amerikaanse gemeenschap”. Met andere woorden, als zwarten erom vragen, zal Microsoft het doen, ook al betekent dit dat er wordt geknoeid met de inhoud die wordt weergegeven tijdens zoekopdrachten.

Dit is iets om in gedachten te houden bij het kiezen van een internetzoekmachine. Niet dat Google beter is, maar Bing en Microsoft zetten zich nu openlijk in voor pro-zwarte extremistische organisaties die allerlei draconische veranderingen eisen om “het speelveld gelijk te maken” en “gelijkheid” te bevorderen, zelfs als dat betekent dat de zoekresultaten moeten worden gemanipuleerd. Wij blijven daarom Duckduckgo aanbevelen als beste zoekmachine om te gebruiken.

‘We zijn getuige van een culturele transformatie geweest en moeten ons tempo van verandering versnellen’, benadrukte Nadella aan het einde van zijn correspondentie. “Ieder van ons, te beginnen bij mij, moet kijken naar waar we zijn als individuen, onze vaste mentaliteit onder ogen zien en handelen.”

Bronnen:

Microsoft.com

BusinessInsider.com

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

Doneer met sofort Doneer met Bancontact Doneer met iDeal Doneer met credit card


About Author

Comments are closed.