MSM zet alles in om ‘vrije meningsuiting’-platform Parler te besmeuren terwijl de censuurgolf van Twitter conservatieven naar buiten duwt

0

“Vrije meningsuiting” sociaal netwerk Parler wordt besmeurd als een “extreemrechtse” beerput, aangezien een hardhandig optreden van Twitter conservatieve aanmeldingen stimuleert – zelfs als de nieuwe gebruikers  Republikeinse politici zoals Ted Cruz zijn.

Net als Gab ervoor, heeft Parler de afwijzingen van beroemdheden op Twitter en Facebook aangetrokken, gelokt door de belofte van een censuurvrije ervaring, en een vloedgolf van gebruikers die graag willen communiceren met hun verboden idolen – of gewoon om zichzelf te uiten zonder angst voor deplatforming. En de markt voor alternatieve platformen groeit enorm – de app van Parler was vanaf donderdag de op één na populairste download in de categorie Nieuws van de App Store.

Zo’n 500.000 gebruikers kwamen naar verluidt naar het platform nadat Twitter, volgde in de voetsporen van Facebook en versterkte de ideologisch gemotiveerde censuur, gaven conservatieve meme-maker Carpe Donktum een ban en sloten het account van National Pulse-editor Raheem Kassam op dinsdag.

Twitter is ook onder vuur komen te liggen door een handvol tweets van president Donald Trump achter een waarschuwingslabel te verbergen. Zelfs de reguliere conservatieven worden onrustiger en Parlers ‘niet-bevooroordeelde vrijheid van meningsuiting’ ziet er in het huidige politieke klimaat erg aantrekkelijk uit.

Daarom hebben de reguliere media hun best gedaan om te regenen op de parade van Parler. Newsweek noemde het een “veilige plek voor extreemrechts”, en de Wikipedia-beschrijving van de app was bijzonder parelmoerachtig, waarin stond dat Parler bekend stond om “de aanwezigheid en verspreiding van alt-rechts, neo-nazi, antifeministische en complot theorie-content. ”

De blauwe controleurs van Twitter maakten vernietigende opmerkingen over het platform en de grote namen die het had aangetrokken.

Maar sommige van die namen kunnen een verrassing zijn voor degenen die de berichtgeving in de media hebben gelezen en ervan uitgaan dat de aantrekkingskracht van Parler beperkt is tot fans van opzettelijk buitensporige politieke provocateurs Laura Loomer en Milo Yiannopoulos of Infowars-performancekunstenaar Alex Jones – alle drie werden verboden van Facebook vorig jaar als “gevaarlijke individuen” en hebben nu aanzienlijke aanhang op Parler. Republikeinse politici, waaronder Texas senator Ted Cruz, vertegenwoordiger van Californië Devin Nunes, senator van Kentucky Rand Paul en vertegenwoordiger van New York, Lee Zeldin, hebben ook accounts op het platform, evenals een aantal conservatieve Britse parlementsleden. De zoon van de president, Eric Trump, staat erop, net als verschillende van zijn stafleden.

Noch komen de nieuwkomers uitsluitend uit de rechterkant van het politieke spectrum. Brian en Ed Krassenstein – de #Resistance-grifters die vorig jaar eindelijk van Twitter werden verwijderd vanwege het onderhouden van meerdere nepaccounts – hebben hun huis gevonden in Parler, waar ze blijkbaar de verdiensten van het dragen van maskers bespreken met politieke hoaxer Jacob Wohl.

“Er is geen bewijs van een systemische anticonservatieve vooringenomenheid op de grote socialemediaplatforms,” ​​sneerde Politico in zijn beschrijving van Cruz die zich bij Parler voegde. Maar geen enkele hoeveelheid gaslicht van de reguliere media zal mensen die de steeds zwaardere hand van ideologisch gemotiveerde censuur hebben ervaren, ervan overtuigen dat het niet bestaat.

Het uitsmeren van alternatieve platforms als “uiterst rechts” neemt ook af in effectiviteit, nu iedereen van Zero Hedge tot Tucker Carlson van Fox News met dat penseel is geteerd. De verkiezing van november is nog maar een paar maanden verwijderd en het is duidelijk dat de grote platforms jeuken om zichzelf te verlossen nadat het Trump in 2016 heeft ‘laten winnen’. Mocht een alternatief van start gaan en meer worden dan een rechtse echokamer, dan zou het hun droom om eindelijk de Bad Orange Man uit het Witte Huis te verwijderen wel eens kunnen verijdelen.

Bronnen:

RT

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

Doneer met sofort Doneer met Bancontact Doneer met iDeal Doneer met credit card


About Author

Comments are closed.