Facebook-klokkenluider Hartwig: Platform stelde gebruikers in staat blanken, mannen en politie te demoniseren

0

Facebook-klokkenluider Ryan Hartwig, die het deksel van Facebook’s patroon van vooringenomenheid en censuur tegen conservatieven tilde in een reeks video’s voor Project Veritas, voegde zich donderdag bij Rebecca Mansour en John Hayward op Sirius XM’s Breitbart News.

Hartwig werkte voor een derde partij, Cognizant, die diensten levert, waaronder inhoudsmoderatie voor Facebook. Zoals Hartwig in het interview uitlegt, werkte hij sinds 2018 zelf als content moderator.

Hartwig onthulde dat het inhoudsmoderatiebeleid van Facebook tijdens zijn twee jaar bij het bedrijf meer bevooroordeeld werd, met uitzonderingen in het Facebook-beleid voor linkse gebruikers die het platform gebruiken om de politie of blanke mannen te demoniseren.

“Er is zeker veel vooroordeel, en het waren niet alleen de content moderators, het is het beleid zelf dat vooringenomen is en gericht tegen conservatieven.”

‘Gewoon een snel voorbeeld … als je iemand aanvalt, kun je iemand een’ Trump-humper ‘noemen, maar je kunt hem geen’ feminazi ‘noemen, dus woorden en uitdrukkingen die meestal zijn gekoppeld aan linkse mensen , zo kun je ze niet noemen. ‘

‘Zelfs als ik die anti-conservatieve post zou rapporteren, zou deze nog steeds op het platform blijven staan.’

“Tijdens de trotsmaand van juni 2018 … zeiden ze, maken we een uitzondering op het beleid. Normaal gesproken kun je in het beleid van aanzetten tot haat niemand aanvallen vanwege hun genderentiteiten, maar ze zeiden hey, tijdens de trotsmaand is het oké om hetero blanke mannen aan te vallen en ze ‘vuiligheid’ te noemen als het in de context is van aanvallen omdat ze LHBT niet steunen. ‘

“Het breidde ook andere beleidsmaatregelen uit … Vrij recentelijk, tegen het einde van mijn dienst termijn daar, zeiden ze dat het geen schending is om iemand ‘witte vuilnis’ te noemen toen het daarvoor was. Dus veranderden ze het beleid. Hetzelfde. hoort bij politie ‘varkens’ noemen… Ze zeiden specifiek in hun begeleiding aan ons dat dat nu zou worden toegestaan. ”

Het kwam van bovenaf. Het beleid werd vormgegeven door linkse individuen die het discours wilden beïnvloeden en ook de verkiezingen.’

Bronnen:

Breitbart

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

Doneer met sofort Doneer met Bancontact Doneer met iDeal Doneer met credit card


About Author

Comments are closed.