Alternatief voor sociale media Parler censureert niet, en doet geen fact-checks, zegt de CEO

0

Er is een nieuwe app voor sociale media die Facebook en Twitter een run voor hun geld probeert te geven  – zonder censuur.

In plaats van factcheckers of een ‘redactieraad van derden’ te gebruiken, beheert Parler berichten op basis van FCC-richtlijnen en uitspraken van het Hooggerechtshof, zei Parler-CEO John Matze vrijdag tegen Neil Cavuto van Fox News.

“Het zal erg op Twitter lijken, waar ik zeker van ben dat veel mensen eraan gewend zijn”, zei Matze. ‘Maar … we nemen echt een vast standpunt in dat we onpartijdig willen zijn.’

Als iemand iets onnauwkeurigs op Parler plaatst, zei Matze dat de app het niet op feiten zou controleren. In plaats daarvan zouden andere gebruikers kunnen reageren.

‘Ze kunnen elke bewering doen die ze willen, maar ze zullen veel commentatoren ontmoeten, veel mensen die het niet met hen eens zullen zijn’, zei Matze. ‘Zo werkt de samenleving toch? Als je een claim indient, zullen mensen je organisch gaan controleren.’

‘Je hebt geen redactie van experts nodig om te bepalen wat waar is en wat niet’, voegde hij eraan toe. “Het eerste amendement is aan ons gegeven zodat we allemaal over kwesties kunnen praten, zonder één enkel gezag om te bepalen wat juist is en wat niet.”

Tot dusver zei Matze dat Parler veel aandacht heeft gekregen van conservatieven – omdat “zij het meest worden beïnvloed door censuur op Twitter of censuur op Facebook” – maar de website is voor mensen van alle plaatsen in het politieke spectrum .

‘We zijn een dorpsplein,’ zei Matze. ‘Zo zie ik ons. Dus iedereen is welkom, elke vorm van discussie.’

‘We willen dat mensen weer echt gesprekken voeren’, voegde hij eraan toe. ‘Het land is op dit moment te partijdig. En als je deze sites bezoekt, voelt het als een strijdtoneel. Het idee is dus dat je Parler gaat aanpakken en met mensen gaat praten.’

Maar het zijn niet alleen conservatieven die Parler pakken, zei Matze.

‘Je zult heel snel veel mensen aan de andere kant van het gangpad zien komen’, zei hij. ‘In feite zien we ze nu in golven. Niet in de mate dat het spraakmakende individuen zijn, maar je ziet veel mensen aan de linkerkant die echt nieuwsgierig zijn.’

“Ze zullen in grotere aantallen komen en we zullen ook enkele grotere namen zien komen als ze het gesprek niet willen missen”, voegde hij eraan toe. ‘Ze kunnen het niet laten.’

De app is echter vooral belangrijk voor conservatieven om een ​​plaats te hebben waar hun stemmen kunnen worden gehoord, zei Matze.

‘Op dit moment hebben conservatieven zo’n plek nodig, toch?’ hij zei. “Dit is iets dat ze nodig hebben in een verkiezingsjaar, wanneer ze censuur ervaren of een soort vooroordeel tegen hen, of het nu wordt waargenomen of echt … Mensen willen een plek waar ze kunnen voelen dat ze gewaardeerd worden en hun stem belangrijk is en ze kunnen praten. ‘

Verschillende Republikeinse wetgevers hebben zich al bij de app aangesloten, waaronder Texas Sen. Ted Cruz, Kentucky Sen. Rand Paul en Ohio Rep. Jim Jordan.

Bronnen:

Fox News

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

Doneer met sofort Doneer met Bancontact Doneer met iDeal Doneer met credit card


About Author

Comments are closed.