Censuurvrij sociaal netwerk “explodeert” na het toevoegen van 200.000+ nieuwe gebruikers in slechts een paar dagen

0

Het censuurvrije alternatieve mediaplatform Minds ging donderdag tijdelijk down, maar kwam kort daarna weer online. Toen de site weer online kwam, zeiden vertegenwoordigers van Minds dat de storing het gevolg was van meer dan 200.000 nieuwe mensen die zich dezelfde dag nog voor de site hadden aangemeld. Een groot aantal aanmeldingen kwam uit Thailand, waar de toegenomen internetcensuur gebruikers van reguliere platforms zoals Facebook en Twitter heeft gedwongen.

“Gisteren zagen we 200.000+ nieuwe gebruikers. We zijn verheugd om Thaise netizens privacy, internetvrijheid en digitale rechten te bieden. Dit is precies de reden waarom Minds bestaat, ”zei Minds CEO Bill Ottman in een verklaring.

Enkele van de meest opvallende gebruikers van sociale media die onlangs naar Minds zijn gemigreerd, zijn onder meer Wiroj Lakkana-adisorn, een parlementslid voor de ontbonden Future Forward Party; sociaal criticus Sarinee Achavanuntakul, schrijver-vertaler Tomorn Sookprecha, satirische tv-presentator Winyu “John” Wongsurawat en academicus Pavin Chachavalpongpun.

“We bouwen onmiddellijk ons ​​vertaal- en lokalisatiekader uit voor Thais en vele andere talen. Dit moet binnen een paar weken klaar zijn. Al ons projecten zijn volledig open source op https://developers.minds.com en mensen kunnen verzoeken indienen op https://gitlab.com/minds. Ze kunnen onze software ook inspecteren om er zeker van te zijn dat we geen algoritmen of privacy van gebruikers manipuleren. We hebben al Thaise ontwikkelaars die helpen met de code en het bouwen van nieuwe tools, ‘zei Ottman.

Vorig jaar meldde Ottman dat de site ongeveer 200.000 actieve maandelijkse gebruikers had, dus het binnen een paar dagen behalen van 200.000+ is een ongelooflijke overwinning voor de site.

Minds werd in 2011 mede opgericht door Bill Ottman en John Ottman, andere medeoprichters waren Mark Harding, Ian Crossland en Jack Ottman.

In juni 2017 haalde het bedrijf meer dan $ 1 miljoen op in de snelste equity crowdfund-verkoop van dat moment. In maart 2018 verliet Minds Beta en lanceerde een whitepaper en testnet voor zijn nieuwe native mobiele apps en Ethereum blockchain-integratie.

In oktober 2018 haalde Minds $ 6 miljoen aan Series A-financiering op bij Medici Ventures, een dochteronderneming van Overstock.com. Patrick M. Byrne, de oprichter en CEO van Overstock.com, trad ook toe tot de raad van bestuur van de site.

U kunt zich HIER aanmelden voor Minds

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

Doneer met sofort Doneer met Bancontact Doneer met iDeal Doneer met credit card


About Author

Comments are closed.